Support
1:1 Samtale

Hvad gør du i tilfælde af sikkerhedsbrist?

« Tilbage
Dato: 29. juli 2021
De fleste artikler omhandler ofte hvordan en virksomhed forebygger cyberangreb, men nævner sjældent hvad der skal gøres, hvis sikkerheden er blevet komprimeret. Du arbejder måske i en virksomhed eller er virksomhedsejer, og undrer dig måske over hvad du kan gøre, hvis du eller dine medarbejdere ikke kan logge ind på deres pc. Det omfang en virus kan have på en virksomhed, er utrolig omfattende og kan koste kolossale beløber. Så hvad gør du så når dine enheder allerede er inficeret med malware/virus?

Hvordan fjerner jeg en virus, som allerede har inficeret min enhed?

At fjerne en virus/malware er ofte en bedrift, som er meget udfordrende og kompliceret. Virusser kan endda gå ind og ødelægge dit antivirusprogram, som forårsager at funktionerne ikke længere virker og derfor ikke kan lokalisere eller fjerne virussen. Hvis ikke du har backup og kan lave en systemgendannelse, så er uheldet desværre ude, og dine filer er gået tabt. Hvis filerne stadig ikke er blevet slettet, så er der stadig håb i at få fjernet virussen, og du kan igen tilgå din enhed fri fra virus. Her forslår vi at du følger disse 6 steps:

1. Installér en virusscanner

  • Hvis du stadig kan tilgå din computer, så anbefaler vi at du downloader en virusscanner, som kan scanne virussen og lokalisere den.

2. Afbryd forbindelsen til internettet​

  • Når du er i færd med at fjerne virus fra din pc, så er det altid en god idé at afbryde forbindelsen til internettet, for at undgå yderligere skade. Da din pc allerede er inficeret, er den mere sårbar overfor udefrakommende virus - virusser som spredes via internetforbindelsen.
3. Genstart computeren i fejlsikret tilstand
  • Sluk for computeren og tænd den igen. Når skærmen lyser op, så skal du trykke på F8 for at få vist menuen "Avancerede startindstillinger". Klik derefter på "Fejlsikret tilstand med netværk".
4. Kør virusscanning
  • Alt efter hvilket operativsystem som dine enheder kører efter, er der forskellige prodcedurer. Som hovedregel skal du nu køre en virusscanning med det antivirus software som du har downalodet, og programmet vil lokalisere virussen.
5. Slet virussen 
  • Når antivirusprogrammet har lokaliseret virussen, er det tid til at slette den og få den fjernet fra computeren. Efter at programmet har scannet, skal du trykke på "slet" for at få fjernet de inficerede filer. Når filerne som er inficeret er slettet, bør din computer være fri fra virus.
6. Genstart computeren
  • Efter at du har fjernet virussen, skal du nu genstarte computeren. Når computeren er tændt op igen, kan du nu benytte den uden problemer. 
Efter et cyberangreb er man ofte skræmt - at have været på kanten til at miste vigtige filer, er noget af det værste en virksomhed kan forestille sig. Her er det ofte forsent at indse hvor vigtig IT-sikkerhed er, men det er ofte først når skaden er sket, at initiativet bliver taget til at styrke sikkerheden. Vi hos MainBrain nævner gang på gang hvor vigtig IT-sikkerhed er i dag, da cyberkriminelle heletiden finder nye måder at indtrænge i dine systemer.
Vi er derfor glade for at kunne hjælpe virksomheder med at sørge for, at disse kriminelle ikke får lov til at skade vores kunders forretning.
Er du interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan styrke IT-sikkerheden i din virksomhed? Så tryk på knappen nedenfor, og så sidder vi klar på stolene til at hjælpe dig!
Lyder ovenstående interessant, og kunne du tænke dig at tage din forretning til nye højder ved at få det meste ud af IT’en i din hverdag, så tøv ikke med at kontakte os med det samme.
 
Dette kan gøres via telefon +45 70 25 12 01, via vores kontaktformular på vores hjemmeside eller ved at trykke på knappen ovenfor, hvor du kvit og frit kan booke en 30 minutters uforpligtende samtale, når det passer ind i din kalender.
 
Vi glæder os til at høre fra dig!
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
16. september 2021
Ergonomi, ergonomi, ergonomi..
Man lægger ikke altid mærke til hvilken holdning man har, når man sidder på kontoret hele dagen.
Læs indlæg
29. august 2021
Kører din computer langsommere end førhen?
Går du og undrer dig over hvorfor din computer kører langsommere end den plejede?
Læs indlæg
14. august 2021
Opgrader til Windows 11
Den nyeste Windows 11 opdatering er på vej!
Læs indlæg
MainBrain A/S
Center Boulevard 5
2300 København S
Telefon: +45 70 25 12 01
E-mail: info@mainbrain.dk
CVR: 25186893
 
MainBrain A/S | Center Boulevard 5 | 2300 København S | Tlf.: +45 70 25 12 01