Support
1:1 Samtale

IT-branchen kommer uskadiget ud af coronakrisen

« Tilbage
Dato: 25. april 2021
Coronakrisen som ramte os alle i 2020, har haft en meget negativ effekt på den danske økonomi, og på det danske erhvervsliv som helhed. Mange brancher har haft svært ved at overleve, hvilket har resulteret i, at adskillige virksomheder har været nødt til at gå konkurs. Samlet set, så har dansk erhvervsliv oplevet et fald i omsætningen på hele 0,5% i 2020, hvilket har været det største fald siden finanskrisen. Trods den negative effekt som corona har haft på dansk erhvervsliv, så har IT-branchen haft førertrøjen på, og set en massiv vækst gennem perioden. IT-branchen har set en vækst på 3,3%, og endte på hele 248,4 milliarder kr., og er dermed den højeste omsætning, som denne branche nogensinde har set.
Ud fra en statisk lavet af Dansk Erhverv og Danmarks Statistik, så vises der en positiv stigning i omsætningen, og IT-branchen er kommet uskadet ud af coronakrisen. Grafen til højre viser en omsætning på 248,4 milliarder kr. i 2020, hvilket er en stigning på 7,9 milliarder kr. i forhold til forrige år. Trods at den første nedlukning viste en nedgang, som kom branchen sig hurtigt igen, og ramte sit højeste punkt i slutningen af 2020. Dette viser en markant stigning for IT-branchen, hvilket kan skyldes følgende:
  1. IT-branchen eksisterer i skyen, og er derfor ikke påvirket af nedlukningen som en fysisk butik, da der nemt kan arbejdes online.
  2.  Alle virksomheder er afhængige af IT, lige meget hvilken katastrofe som samfundet står overfor.
  3.  I takt med nedlukningen, så har hjemmearbejdspladsen som koncept, skabt endnu større efterspørgsel på IT software, som kan effektivisere online kommunikation - såsom Microsoft Teams.

 
Selv om IT-branchen har set en markant vækst, så nævner ITB at: "Virksomhederne har virkelig sat fart på den digitale transformation, og derfor kan vi også se en kraftig vækst hos de it-virksomheder, der udvikler og leverer softwareløsninger, it-systemer og konsulentydelser. De mere hardwarebaserede virksomheder, som bl.a. har været ramt på deres leverancer fra underleverandører i asien og USA, har til gengæld haft et svært år", siger Natasha Friis Saxberg.

 

Hvordan vækster du din IT virksomhed, og får en bid af kagen?


Der er som sagt ikke nogen opskrift på at vækste sin virksomhed, men grundet den øgede omsætning i branchen som helhed, så kan din virksomhed have et større potentiale for, at se en større vækst. Vækst sker ikke af sig selv, og kræver ofte større ændringer i selve organisationen, for at se en vækst. Vi hos MainBrain har skabt vækst for adskillige små og mellemstore virksomheder, og assisteret dem på de punkter, som ofte ligner en gråzone. Vi har ekspertise indenfor IT-sikkerhed, optimering og adskillige flere områder indenfor IT, som kan hjælpe med at skubbe din virksomhed i en positiv retning. Ønsker du derfor at få proffesionel hjælp med at vækste din IT virksomhed, så sidder vi hos MainBrain klar ved stolene til at hjælpe dig godt på vej!
Du kan nemt booke et 30 minutters uforpligtende møde med os, ved at trykke på knappen nedenfor.

 

Lyder ovenstående interessant, og kunne du tænke dig at tage din forretning til nye højder ved at få det meste ud af IT’en i din hverdag, så tøv ikke med at kontakte os med det samme.
 
Dette kan gøres via telefon +45 70 25 12 01, via vores kontaktformular på vores hjemmeside eller ved at trykke på knappen ovenfor, hvor du kvit og frit kan booke en 30 minutters uforpligtende samtale, når det passer ind i din kalender.
 
Vi glæder os til at høre fra dig!
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
25. april 2021
IT-branchen kommer uskadiget ud af coronakrisen
Selv om corona har hærget erhvervslivet i 2020, så endte IT-branchen med den højeste omsætning nogensinde.
Læs indlæg
12. april 2021
Microsoft Teams vs Zoom
Er du i tvivl om hvilken kommunikations platform, som er bedst tilegnet dig og din virksomhed?
Læs indlæg
26. marts 2021
Er der udfordringer med den basale IT-drift på din arbejdsplads?
IT-problemer opstår i de fleste virksomheder, og kan resultere i at værdifuld tid bliver spildt.
Læs indlæg
MainBrain A/S
Center Boulevard 5
2300 København S
Telefon: +45 70 25 12 01
E-mail: info@mainbrain.dk
CVR: 25186893
 
MainBrain A/S | Center Boulevard 5 | 2300 København S | Tlf.: +45 70 25 12 01