Support
1:1 Samtale

Optimer internetforbindelsen på hjemmearbejdspladsen

« Tilbage
Dato: 8. januar 2021
Hjemmearbejde er under epidemien blevet standard på mange arbejdspladser, hvor medarbejdere og direktører har vænnet sig til at arbejde hjemmefra. Hjemmearbejde var sjældent accepteret hvis vi bare går ét par år tilbage, før corona virussen tvang os alle til at blive inde døre.
 
Kender du det når man sidder derhjemme ved computeren, og dit internet er langsomt eller bare i det hele taget er meget ustabilt? Når du sætter dig ned for endelig at få lavet noget arbejde på hjemmearbejdspladsen, så vil du selvfølgelig helst undgå at bruge unødvendig tid på, at dit internet ikke fungerer optimalt. Du kan dog nemt selv gøre noget, for at optimere din internetforbindelse i hjemmet.
 
Vi kommer her med nogle enkle trin til, hvordan dit internets bredbåndshastighed kan optimeres, så du undgår tekniske problemer.

Tjek om dit wi-fi er beskyttet af en kode

 
Hvis ikke du husker at beskytte dit wi-fi med en kode, kan dine naboer eller underboer nemt tilgå dit wi-fi internet, hvilket samlet set reducerer din internet hastighed, da flere brugere benytter det. Hvis du er i tvivl om der er andre uønskede enheder på din wif-fi forbindelse, kan du ved at trykke her nemt se og smide de enheder af, som du ikke ønsker skal være forbundet til dit wi-fi.
 
 

Placer din router midt i hjemmet

 
Hvis din router er placeret under et bord eller i et hjørne af huset, så kan du være sikker på du ikke får den maksimale internetforbindelse. Du ønsker sikkert også at alle i husstanden skal have adgang til wi-fi internettet, derfor placer din router et sted midt i huset, da internet forbindelsen vil være maksimal her for alle i husstanden. Wi-fi internettet kan nemlig have svært ved at trænge igennem betonvægge, da jo færre forhindringer som internet signalet skal penetrere, desto bedre internet har du.

Sluk de enheder som du ikke bruger

 
Jo flere enheder der benytter sig af én internetforbindelse, desto større er belastningen. Enheder som er tilkoblet dit wi-fi, såsom mobiltelefoner, og f.eks. dine børns computere, kan resultere i en langsommere forbindelse, selv om de ikke benytter enhederne. Hvis enhederne bare er tændt, kan de sidde og køre i baggrunden og opdatere, hvilket gør forbindelsen langsommere. Hvis din internetforbindelse derfor er langsom, kan du tjekke om dine børn er i gang med at downloade noget, eller om din mobiltelefon opdaterer. Hvis dine børn vælger at spille computer imens du sidder og arbejder, kan dette også resultere i en stor belastning på din wi-fi forbindelse. Det kan derfor foreslåes at under dit arbejde, er du den eneste som benytter wi-fi forbindelsen, så du har en hurtigere forbindelse.
 
 

Programmer kører i baggrunden

 
Hvis du pludseligt oplever at din internet forbindelse er blevet langsommere, kan det ofte skyldes at din computer har programmer åbne i baggrunden som opdaterer. Når du lukker ned for programmer på din computer, så lukker de ofte ikke helt ned, men kører i baggrunden. Dette kan være en stor belastning for dit internet, og kan resultere i at det bliver langsommere, som resultat af at det prioriterer de programmer som er åbne i baggrunden. For at se hvilke programmer som unødvendigt kører i baggrunden, kan du klikke her for Windows pc, og klikke her for Mac computer.

Hvordan kan du optimere arbejdseffektiviteten i hjemmet?

 
Vi hader alle sammen når IT’en bare ikke fungerer, især når der er stress på med de forskellige arbejdsopgaver som skal løses. Holdet hos MainBrain vil hjælpe dig med at skabe syngeri mellem dine enheder på arbejdspladsen, så du ikke behøver at bruge unødvendig tid på at få det til at virke. Hvis du mener at du kunne tænke dig at få mere styr på din IT, så klik på knappen nedenfor og book et møde med os.
 

Lyder ovenstående interessant, og kunne du tænke dig at tage din forretning til nye højder ved at få det meste ud af IT’en i din hverdag, så tøv ikke med at kontakte os med det samme.
 
Dette kan gøres via telefon +45 70 25 12 01, via vores kontaktformular på vores hjemmeside eller ved at trykke på knappen ovenfor, hvor du kvit og frit kan booke en 30 minutters uforpligtende samtale, når det passer ind i din kalender.
 
Vi glæder os til at høre fra dig!
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
19. februar 2021
Corona-krisen kan ramme  IT-sikkerheden i din virksomhed
Er du i tvivl om, hvor sikker din virksomhed er overfor et eventuelt hackerangreb?
Læs indlæg
2. februar 2021
Optimér dine online møder
Er du i  tvivl om hvordan man laver et effektivt online møde?
Læs indlæg
20. januar 2021
Sikkerhedskopiér og backup dine data
Benytter du en cloud-løsning til at backup din virksomheds data? Hvis ikke, så læs med her!
Læs indlæg
MainBrain A/S
Center Boulevard 5
2300 København S
Telefon: +45 70 25 12 01
E-mail: info@mainbrain.dk
CVR: 25186893
 
MainBrain A/S | Center Boulevard 5 | 2300 København S | Tlf.: +45 70 25 12 01